ACED a împărtășit producătorilor din Transnistria cerințele de calitate și cele mai bune practici de recoltare și prerăcire a piersicilor

Cei 30 de participanți la seminarul desfășurat în localitatea Pervomaisc din Raionul Slobozia au făcut cunoștință cu soiurile de piersic și nectarină înregistrate în Republica Moldova și soiurile de perspectivă cu valoare comercială înaltă. Consultantul național al Catedrei de Pomicultură în cadrul Universității Agricole de Stat din Chișinău, a evaluat, prin comparație, avantajele și dezavantajele diferitor soiuri, precum și oportunitățile cultivării acestora în Republica Moldova.

Specialistul privind siguranța alimentului și măsurile sanitare și fitosanitare în cadrul Proiectului ACED, a subliniat importanța respectării cerințelor de calitate pentru piața internă și export. El a prezentat cerințele de calitate a piersicilor în stare proaspătă în conformitate cu standardele Uniunii Europene și Comisiei Economice a ONU pentru Europa, precum și cele mai bune practici de recoltare și prerăcire a piersicilor.

La rândul său, directorul companiei Agrostar, a povestit despre experiența proprie în construcția unui frigider modern și cunoștințele acumulate ca urmare a unei vizite de studiu organizate de ACED în Italia. După partea teoretică, participanții la seminar au vizitat frigiderul Agrostar, unde Directorul nostru (Autehton Grup), a demonstrat funcționarea camerei de prerăcire intensivă a fructelor sâmburoase.

  • ACED a împărtășit producătorilor din Transnistria cerințele de calitate și cele mai bune practici de recoltare și prerăcire a piersicilor

Despre Noi

Autehton Grup - soluții eficiente pentru realizarea proiectelor complexe sau lucrărilor specializate in domeniul frigului industrial, ventilării si climatizării.

Cum ne găsiți

str. Doina, 191/1
Chişinău, MD 2004
+373 60 511811
+373 60 511811
office@autehton.md